Klubbchefen berättar om Turebergs Friidrottsklubb

Thomas Waldetoft har en lång erfarenhet inom Turebergs Friidrottsklubb. Till en början var han aktiv medlem och därefter har han jobbat som klubbchef i många år. Här berättar han mer om sitt arbete och Turebergs Friidrottklubbs stora utveckling.

Turebergs Friidrottsklubbs fantastiska resa

Idag är det tre stycken anställda hos Turebergs Friidrottsklubb. Thomas har inte alltid varit en i personalstyrkan utan var tidigare en av de engagerade och aktiva medlemmarna, Thomas tävlade i medeldistanslöpning under 70 och 80 talet men tvingades sluta på grund av flertalet skador.

Hur kom det sig att du sökte tjänsten som klubbchef hos Turebergs Friidrott?

– Jag jobbade hos Nike en längre tid men allt har sin tid och när jag såg att Turebergs sökte Klubbchef lockade det mer. Några inom föreningen var väl en aning tveksamma till att anställa mig då jag under tiden som aktiv hade förkärlek för ”practial jokes” Men jag fick tjänsten och det är jag väldigt glad över! Säger Thomas Waldetoft.

turebergs friidrott

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Nu har jag jobbat i 17 år som Klubbchef och jag stormtrivs. Jag älskar att jobba med barn och ungdomar och att ingen dag är den andra lik, säger Thomas.

Berätta lite om Turebergs som klubb

– Vi är tre anställda och på ungefär tre års tid har medlemsantalet fördubblats. Idag är det ungefär 1200 medlemmar hos Turebergs Friidrott. Tureberg är Sollentunas enda friidrottsklubb och enligt en undersökning Sollentuna kommun gjort tidigare känner nästan alla nya Sollentunabor till Turebergs friidrottklubb.

Hur kommer det sig att så många känner till Turebergs Friidrottsklubb?

– Vi har genom åren fostrat många duktiga friidrottare som både deltagit i EM, VM och OS Kanske beror det även på att Sollentuna Grand Prix som årligen arrangeras på Sollentunavallen och TV-sänds, säger Thomas.

turebergs_boivasjon

Hur tränar ni under vinterhalvåret?

– Tidigare har medlemmarna fått träna på olika orter för att kunna träna inomhus. Men nu får vi äntligen vår inomhushall på Sollentunavallen och kommer hålla alla träningar där under vinterhalvåret. Inomhushallen tillsammans med Sveriges största och finaste utomhusarena (Sollentunavallen) skapar vi en riktigt bra hemmaklubb, träning och tävlingsplats vilket är mycket viktigt för utvecklingen och sammanhållningen bland medlemmar, säger Thomas.

Tränar ni i Väsjöns skogar?

– Vi tränar mycket löpning runt om i Väsjön, ett uppskattat element för att göra träningen mer varierad. Det är väldigt fin terräng och fina motionsspår runt om i Väsjön, säger Thomas.

turebergsfriidrott_inomhushall

Kan du berätta lite om vad Turbergs friidrott gjort under 2016?

– Vi har färdigställt inomhushallen. Vi arrangerade SM på Sollentunavallen vilket var en väldigt stor händelse för klubben. Under sommarlovet arrangerar vi årligen även den mycket populära friidrottsskolan och vi håller även på att sjösätta en helt ny tränarstruktur. Det är alltså mycket som händer i klubben som gör att det är en mycket stimulerande miljö att arbeta i.

Text: Julia Pettersson Bild: Björn Freyhult