Attunda Orientering

Attunda orientering är ett gäng orienterare som är vana med skogarna i Väsjömrådet. Här berättar Lena Buhre som är sekreterare och ungdomsledare lite generellt om klubben.

Experter på hitta i Väsjöskogarna

Attunda orientering är ett gäng orienterare som är vana med skogarna i Väsjömrådet. Här berättar Lena Buhre som är sekreterare och ungdomsledare lite generellt om klubben.

Attunda orientering

Kan du berätta lite om Attunda orienteringsklubbs historia?

– Attunda Orienteringsklubb bildades 2007 och är en tävlings- och träningsklubb gemensam för Rotebro IS Orientering och Turebergs IF Orientering & Skidsektion – båda två anrika Sollentunaklubbar. Vi har blivit en av norra Stockholms största orienteringsklubbar med tävling- och träningsverksamhet för juniorer, seniorer, ungdomar och motionärer. Attunda OK har dessutom sektioner för orienteringskytte och skidåkning, berättar Lena Buhre.

Hur många medlemmar har ni?

– Klubben har cirka 200 medlemmar i alla åldrar, många av våra medlemmar är hela familjer.

Tränar ni ofta kring Väsjöområdet? Gillar ni att träna där?

– Orienterare gillar alla skogar, det är vår arena! Attunda har två klubbstugor, en i Törnskogen och en i Ytterby. Så vår klubbstuga i Törnskogen är bara en kort uppvärmningsjogg från Väsjöskogen. Skogen runt Väsjön är perfekt för våra ungdomar och deras träningar, då vi kan välja mellan att springa i skogen eller kanske köra intervaller i Väsjöbacken eller runtom på elljusspåret.

Vad har du för roll i klubben?

– Jag är både sekreterare i styrelsen och en av ungdomsledarna i Attunda. Jag har ansvarat för våra yngsta träningsgrupper de senaste två åren, Skogskul (för barn ålder 5-6 år) och Pirat-OL (för barn ålder 6-8 år) och även hjälpt till med orienteringsskolan som klubben ordnar på våren. Dessutom tävlar jag själv och springer gärna i klubbens olika stafettlag på Tiomila eller 25manna, säger Lena.

Vilka evenemang arrangerar klubben?

– Klubben arrangerar bland annat Night Trail Run 22-23 oktober. Night Trail Run riktar sig till löpare som vill testa något nytt och springa med pannlampa i skogen efter en reflexutmärkt bana. Orienteringskunskaper är inte nödvändiga, men skulle man tycka om upplevelsen så kan man komma på våra ordinarie orienteringsträningar året om. Läs mer om klubben och aktuella evenemang på deras webb.

Klubbens hemsida: attundaorientering.se
Text: Julia Pettersson
Foto: Maria von Schmalensée