Kenneth Gärdestads brygga – en solbrygga i Väsjön

Himlen är oskyldigt blå. Denna och många andra härliga texter har vi fått njuta av tack vare Kenneth Gärdestad. Som en hyllning till Kenneth, har Sollentuna kommun valt att döpa en solbrygga vid Sportfältet i Väsjön efter Sollentunas egen Kenneth Gärdestad.

En hyllning till Kenneth Gärdestad

Vår folkkäre lyriker Kenneth Gärdestad avled alldeles för tidigt år 2018. Kenneth var under en stor del av sitt liv bosatt i Sollentuna och förra året offentliggjordes att solbryggan i Sportfältsparken i Väsjön namnges efter textförfattaren. I Sportfältsparken kommer det byggas en damm och runt dammen en brygga som kommer döpas till Kenneth Gärdestads brygga.

När var din stora Gärdestad-period?

De flesta har genomgått en Gärdestadperiod, då vi inte fått nog av låtar som Himlen är oskyldigt blå och För kärlekens skull. En annan låt som många känner till och håller kär är Sol, vind och vatten. Och orden är som gjorda för Väsjön och visionen för det nya bostadsområdet. Ett område som präglas av just det: Sol, vind, vatten och svensk natur.

Sol, vind och vatten är
Det bästa som jag vet
Men det är på dig jag
Tänker I hemlighet
Sol, vind och vatten
Höga berg och djupa hav
Det, är mina drömmar vävda av

Vi ser fram emot att få ta oss en promenad längs med Kenneth Gärdestads brygga. Kanske till tonerna av någon av de fantastiska låtar han skrivit texten till.

Om du vill veta mer om planerna för Sportfältet kan du läsa dem här.