Slalomtävlingen Ross-Knocken

Ross-Knocken är en av Sveriges största alpina ungdomstävlingar. På grund av pandemin har tävling inte arrangerats på några år, men dessförinnan arrangerades tävlingen i början av mars i Väsjöbacken.

Ross-Knocken är en av Sveriges största alpina ungdomstävlingar. På grund av pandemin har tävling inte arrangerats på några år, men dessförinnan arrangerades tävlingen i början av mars i Väsjöbacken.

Om Ross-Knocken

Ross-Knocken är en av Sveriges största alpina tävlingar för ungdomar mellan 9-16 år. Något som är unikt med tävlingen är att det är väldigt stort antal åkare på liten yta; Runt 600 tävlande genomför nämligen över 1700 tävlingsåk på två dagar på en och samma skidanläggning.
Tävlingen går i högt tempo och två åldersklasser tävlar mestadels samtidigt. Även två speakerröster samsas om utrymmet – så det gäller att hänga med!
Tävlingen genomförs i en vanlig slalombana (inte parallellslalom). På lördagen är det en kvalificeringstävling och cirka 70% av åkarna går vidare till söndagen. På söndagen blir det maximalt fyra åk inklusive den avslutande finalen.
Det kommer bli en riktigt härlig tävlingshelg och folkfest i Väsjön!

Vad händer mer i Väsjöbacken under helgen?

Det är inte bara slalomfantaster som kommer finnas på plats under helgen. Bo i Väsjöns byggherrar och Sollentuna kommun kommer även finnas på plats för att kunna svara på frågor om den nya stadsdelen som ska växa fram.
Under dagen bjuds det även på bulle, festis och skön afterskimusik.

Schemat för Ross-Knocken-tävlingen

På lördagen startar första åket klockan 10.00 och sedan fortsätter tävlingsåken fram till ca kl. 16.00
Under söndagen drar det första Ross-Knocken-åket igång vid klockan 10.00 i tävlingsbacken. Stockholm Race drar igång på söndagen 09.30 i huvudbacken.
Prisutdelning sker direkt efter att samtliga klasser är klara.
Se mer specifikt schema på www.rossknocken.se

Stockholm Race

I anslutning till Ross-Knocken anordnas Stockholm Race för U10. Stockholm Race är en vanlig slalomtävling med två åk under söndagen.
Text: Julia Pettersson Bild: Sollentuna slalomklubb