Vintervandring i Rösjöns naturreservat

Utförsåkning är inget för dig? Ta med dig familjen, packa picnickorgen och bege dig ut på en vintervandring i Rösjöskogen och få en härlig vinterupplevelse i din smak.

Om du inte är typen som gillar att åka utförs i Väsjöbacken bjuder området kring Väsjön på en massa andra härliga aktiviteter året om. Du kan t.ex. ta med dig ungarna i pulkan och bege dig ut på en härlig skogspromenad i Rösjöskogen.

Lång eller kort vandring i Rösjöskogen – det bestämmer du!

Det bästa med Rösjöskogen är att du här har tre olika spår beroende på hur sugen du är på att promenera. Du kan välja mellan 2,2 km, 4,3 km och 5,6 km, vilket gör att du kan anpassa rutten enligt familjens önskemål. Välj fritt och vandra så länge du orkar och vill!

Varierande natur och gott om grillplatser för härliga vinterdagar

Rösjöskogen bjuder på varierande natur – här finns allt från skog till ängar och glittrande vatten. De flesta spåren är belysta, så det är ingen fara om du kommer ut lite senare på eftermiddagen. Sollentuna kommun har en massa grillplatser där du kan stanna upp och grilla korv, halloumi eller pinnbröd eller kanske ta en kort paus för kaffe och varm choklad. Alla grillplatser är utrustade med ved. Bara i Rösjöskogen finns hela tre grillplatser som du som besökare kan utnyttja.

Tillgänglig och smart

Under de senaste åren har kommunen jobbat hårt för att tillgängliggöra naturreservaten. Det är alltså möjligt att i flera av reservaten ta sig fram med rullstol eller barnvagn. Handikappanpassningen görs även på grillplatser, bänkar och informationstavlor så att naturen och rastplatserna ska vara tillgängliga även för dig som tar dig fram på hjul. I några av kommunens naturreservat byggs även handikappanpassade utedass.

Plogad bana för skridskoåkning

Täby kommun plogar varje år en bana på Rösjön för dig som är intresserad av att ta dig ut på isen med långfärdsskridskorna eller för dig som helt enkelt vill testa på att åka på naturis. Håll koll på isläget innan du beger dig ut. Info finns både på Sollentuna kommuns och Täby kommuns webbplats.
Njut av friska vinterdagar!